DİKEY KAPALI ENGELLİ ASANSÖRÜ

  Seyir mesafesi :  500 – 3000mm.
  Kapasite   :  250kg. 315kg- 385kg
  Platform iç ölçü :  800*1250  mm (W x D) -  1100*1400  mm (W x D)    1300*1300  mm (W x D)
  Anma hızı :  0.10
  Tahrik şekli :  Hidrolik / direk (1:1)/İndirek (2:1)

 

a) Platform ölçüleri giriş çıkış yönleri fark etmeksizin engelli ve refakatçisi için gerekli minimum platform ölçüleriGenişlik : 1140 mm Derinlik: 1400 mm olmalıdır. Dış Ölçüler 1600mm*1600mm olmalıdır.

b) (Poz no: 924.021) Hidrolik tahrikli sistemlerde platform arzu edilen yüksekliğe ulaştığında mikro switch’ler vasıtasıyla pompa motoru duracak ve kat kapısı (çıktığı düzlemde) açılacaktır. Kontrol valfi, platform toplam yükün iki katı yükle yüklense dahi yağ kaçırmayacak ve platformun konumu değişmeyecektir.

c) (Poz no: 924.011) Sonsuz Vida Tahrikli sistemlerde VVF hız kontrol ünitesi kullanılarak kalkış ve duruşlarda rampalı duruş kalkış özelliği sağlanmalıdır. Sistem 220 Vac gerilim ile çalışmalı enerji kesintilerinde UPS ile tahliye durağına alçak hızda gitmesi sağlanmalıdır. Aşırı yük, aşırı akım ve aşırı gerilim korumaları bulunmalıdır.

d) Platform çıkış düzleminde olmadan kat kapısının açılmaması elektronik kilit sistemi ile sağlanmış olacaktır. Kat kapısı, sistemin kumanda panosu tarafından elektronik olarak açılıp kilitlenebilme özelliğine sahip olmalı platform katında olmadığı sürece açılmamalı katına geldiğinde ise 20sn süre ile açık kalması sağlanmalıdır. İniş yönünde motor ve pompa çalışmayacak, sadece hidrolik yağın dönüş yönünü kontrol eden valf bobini enerjilenecek ve platform aşağı yönde hareket edecektir. İniş düzlemine geldiğinde kat kapısının açılması elektronik kilit sistemi ile sağlanmış olacak ve kapı motorları kat kapısının açılmasını sağlayacaktır. Kat kapısı açma ve kapama yönü doğrultularında engellense dahi korumaya geçmeyecek ne tarafa itilirse o yöne doğru hareket etmesi sağlanacaktır. (Tokatlama Modu)

e) Tahrik silindiri minimum 60*50*5 mm. Çapında olmalı dolayısıyla çalışma basıncı 40 barı geçmemelidir.

f) Platformun aşağı iniş hızını sınırlayan debi sınırlama valfi ( patlak boru valfi) silindirin yağ girişinde bulunmalı ve valf anma hızının 1.3 katına çıkması halinde platformu hareketsiz bırakmalıdır.

g) Enerji kesilmelerinde sürekli şarj olan bir akü grubu veya UPS ile platformun katına gelmesi sağlanacak ve farklı bir sesli ikaz sistemi ile kurtarma aşamasına geçildiği belirgin hale getirilmelidir. 12 / 24 Vdc aydınlatma lambası elektrik gelene kadar yanık kalmalıdır.

h) Çelik konsirksiyon mukavemet hesaplarına göre 2mm DKP sacdan birbirlerine geçme vidalı olarak imal edilecek ve üzeri 304 kalite paslanmaz krom yadaral boyalı olacaktır. Kaplamalar ve çelik konsirksiyon köşe yerleri radüslü oval olacak 90° köşe olmayacaktır. Sistemin dış krom kaplamasında görülebilen hiçbir yerinde vida, perçin ve benzeri malzemeler bulunmayacaktır. Sistemde kullanılan kapılar 95/16 AT

asansör yönetmeliğine uygun krom kaplamalı ve/veya ESB olmalıdır. Yağ tankı ve kumanda panosu çelik konstrüksiyon içerisinde olmalı dışarıda sisteme ait hiçbir malzeme bulunmamalıdır. Soğuk hava koşullarında yağ sıcaklığını 20°C de sabit tutan alüminyum gövdeli film rezistanslı otomatik devreye girip çıkan ısıtıcı bir sistem bulunmalıdır.

i) Yağ tankı ile silindir arasındaki mesafenin 3 metreyi geçmemesine özen gösterilmelidir.

j) Platform kaplaması lamine cam ile projesine uygun olarak imal edilecektir ve (4+4) 8 mm den aşağı olmayacak. İleride camların değişimi de düşünülerek alüminyum cam çıtaları dışarıdan geçme kapaklı olarak tasarlanmalıdır.

k) Platformdaki kumanda paneli EN 81-71 standartlarını kapsamalı, Braille alfabesi engelli kullanımına uygun, iniş-çıkış butonları, acil stop, alarm, fan butonları ve acil aydınlatma özelliklerini ihtiva etmelidir.

l) Ölü Adam Modu;

a- Bu model platform içerisinden kullanıcı tarafından seyahat süresince butona basılı olarak istikametine devam ederken katına gelmeden elini butondan çekmesi halinde devreye girer ve 70sn boyunca kullanıcıdan butonlara basmasını bekler. Şayet bu süre sonunda komut algılanmaz ise kullanıcının rahatsızlandığı varsayılarak, sistem kendisini zemin kat tahliye durağına otomatik olarak almalıdır.

b- Bu işleyiş şu şekilde olmalıdır; kullanıcıdan 70sn boyunca ikinci bir komut gelmez ise tahliye işlemini sesli ikaz ile aktif etmeli 10sn sonra tahliye durağına gitmesi için harekete başlaması sağlanmalı burada kapısını otomatik açmalı ve sesli ikaz sistemi ile kabin aydınlatmasını 6 dk. boyunca ikaz yaptırmalı çevresel dikkatleri çekmesi sağlanmalıdır. Bu süre sonunda sistem otomatik kapısını kapatarak normal işleyişine devam etmelidir. Sistemin otomatik kapıları kapanmadan önce mutlaka en az 2sn süre ile sesli ikazını yapması sağlanmalı sonrasında kapı kapanma hareketine başlamalıdır.

m) İç ve Dış kumanda butonları çalışma sistemi Engelli Platformları buton çalışma sistemine uygun olarak çalışması sağlanacak, dış butonlarda anahtarlı vatman kilit sistemi yadaRfid Access kontrol kartı ile kullanımı sağlanmalıdır.

n) Totman Prensibi (Butona sürekli basma) ile sistem hareketine başladığında buton ışığı yanacak, harekete başlamadan en az 2sn süre ile sesli ikaz devreye girecek ve arkasından farklı ikaz tonu ile hareket etmeye başlayacaktır. İç kumanda Totman Dış kumandalar kolektif tip çağrı olacaktır. Sistemde kat seviyeleme özelliği bulunacaktır.

o) Katına gelindiğinde buton halen basılı ise farklı bir sesli ikaz sistemi ile kullanıcı uyarılacaktır. Sesli ve görsel ikaz sistemi hareket süresince aktif olması sağlanacaktır.

p) Sistem belirlenen sürede katına gelemez ise kontrol kartı, sistemi veya butonları devre dışı bırakması sağlanacaktır.

q) Bu şartnamede belirtilmeyen hususlarda makine emniyet ve düşük voltaj direktifleri esas alınacaktır.(2006/42/EC)

r) Platformlar malzeme ve işçilik hatalarına karşı üretici ve ithalatçı firma tarafından 2 yıl garanti edilecektir.

s) Üretici 10 yıl süre ile ücreti karşılığı yedek parça ve servis garantisi verecektir. Bu süre içinde platformların 6 aylık bakımları ücreti karşılığı montaj firması tarafından yapılacaktır.

t) Standardı olan tüm malzemeler CE belgeli olacaktır. Üretici firmanın  TS EN 81-1, TS EN 81-2, 2006/42/EC ve 2006/42/AT sertifikalı olacaktır.

    ÜRÜN FOTOĞRAFLARI